Не бъдете безразлични! Споделете новината:

За това сигнализира зрител на NOVA.

Личните данни на близо 2000 души – захвърлени в коридор на поликлиника. За това сигнализира зрител на NOVA. Случаят е от 9 ДКЦ в София.

В сряда Георги Георгиев отишъл да прибере медицинския си картон, след като личната му лекарка починала. Според мъжа, документите на всичките й пациенти били извадени в коридор със свободен достъп, за да могат да си ги разпознаят и приберат. След като NOVA подаде сигнал, комисия от общината е прибрала документите и е запечатала манипулационния кабинет в поликлиниката.


„Разбрах, че личната лекарка е починала и имам срок до днес, до 17:00 часа, да дойда да си взема картона. Веднага дойдох и заварих невероятна лудница – всеки грабеше картони”, разказва Георги Георгиев.

„Тази сутрин направихме комисия, с която отидохме да проверим какво случва. Имаше представител ни на 2 РУ. Преместили сме всички документи в манипулационната, която е заключена с лепенки”, заяви Тодор Кръстев, кмет на район „Сердика”.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК