Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Петима души са пострадали след тежка катастрофа между линейка и таксиметров автомобил в София, съобщиха от Столичния център за спешна медицинска помощ. 

Сигналът за инцидента, който е станал на бул. „Пенчо Славейков“ в участъка между „Пирогов“ и Александровска болница, е подаден в 2.01 часа тази нощ.

Екип на Спешна помощ в Перник е транспортирала 68-годишен пациент в тежко състояние с кардиологичен проблем, когато на кръстовище е засечена от таксиметровия автомобил. Последвал силен сблъсък, след който спешният автомобил изхвърча от пътя и се удря в дърво.

За седем минути на място са изпратени четири линейки. Най-тежко пострадала е медицинската сестра, която е 50-годишна. Тя е с политравма и е транспортирана в противошоковата зала на „Пирогов“. Превозваният пациент е получил контузия на главата и също е приет в спешната болница. Там е и 30-годишната лекарка от екипа на Спешна помощ-Перник, която е с множество контузии.

Двамата водачи пък са откарани във Военномедицинска академия. Шофьорът на линейката, който е на 39 години, е с множество контузии. 53-годишният таксиметров водач е с контузия на ръката.

По случая се води досъдебно производство. Изясняват се причините за катастрофата.

By Дамян Иванов

Главен редактор – Дамян Иванов

Роден през 1998г. От град Варна. Започнал работа като редактор в местна медия от 2016 до 2019г. От 2019-та година работи като главен редактор в Novinarnik.BG

Контакти – Имейл: [email protected] Телефон: +359883494509 За нас / ABOUT US