Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Снощи е имало среща при Кирил Петков за членството на РС Македония в ЕС. Това потвърди за БТА заместник-председателят на парламента, депутат от „Демократична България“, Атанас Атанасов. Той посочи, че една от темите, които са били обсъждани, е членството на Република Северна Македония (РСМ) в ЕС.  

Аз в срещата, в която участвах, не бе обсъждана темата за БНБ, каза в отговор на въпрос Атанасов.

Настимир Ананиев от „Продължаваме Промяната“ също потвърди, че вчерашната среща е била свързана с теми от правомощията на Министерския съвет, които не се отнасят до дейността на Народното събрание.

В понеделник в София се състоя среща с правителствените ръководители на Румъния, РСМ и Черна гора, на която бе обсъдена ситуацията в Украйна. „Балканите трябва да се превърнат в символ на координиран регион, където настъпват промени. Когато говорим в един глас, ще можем да се развиваме“, заяви по време на срещата премиерът Кирил Петков.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК