Не бъдете безразлични! Споделете новината:

„Пукнат камък“ се намира на пътя, по който в миналото е свързвал хората от Северна Гърция с част от Южна България в Западните Родопи. Пътят е бил използван главно от търговци.

Легендите гласят, че семейство български търговци се завръщали от Драмско, дъщерята на търговец е поискала да спрат, да си направят подслон, да отпочинат и да продължат на другия ден.

Търговецът много обичал дъщеря си и се съгласил с желанието й, тъй като искал най-доброто за нея и бъдещият й съпруг. Послушал я и направил това, което тя е поискала.

Вечерта напалили хубав огън и седнали край него. Но на нощната светлина бащата забелязал, че дъщеря му има доста голям корем, което подбудило съмнението му, че тя е бременна.

Не се е стърпял и я е попитал. Дъщеря му отвърнала, че е бременна, от което бащата много се е ядосал и е започнал да я обижда. Дъщеря му признала, че е бременна, но никога не е била с мъж. Бащата не вярвал на думите й, продължил с обвиненията и обидите към нея.

За да докаже правотата си, дъщерята се огледала около нея и казала: „Ако думите ми са истински, този камък да се раздели на две“.

Тогава пред очите на двамата големият камък се е разцепил на две части. Разбира се бащата не могъл да повярва на очите си.

След разцепването на камъка, дъщеря му доказала, че казва истината. Бащата прегърнал дъщеря си и я помолил за прошка. От тогава до днес този камък се нарича „Пукнат камък“. Когато се доближиш до „Пукнат камък“ добре се вижда, че в действителност това са двете части на една скала, отрязани като с нож на две половинки, отдалечени на близо 3 метра една от друга.

За още ни последвайте в Гугъл Новини, като кликнете върху този текст! Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.