Не бъдете безразлични! Споделете новината:

В славната си кариера Златева има 5 световни и 6 европейски титли при жените, както и два сребърни медала от олимпийски игри

Най-успешната ни състезателка в борбата при жените – Станка Златева празнува рожден ден днес – навръх 1-и март. Най-големите си успехи Златева постига под ръководството на Симеон Щерев, световен и 3-кратен европейски първенец, съобщава Sportal.bg.

В славната си кариера тя има 5 световни и 6 европейски титли при жените, както и два сребърни медала от олимпийски игри.

Четири пъти българката, родена в сливенското село Крушаре, е обявена за №1 в света при жените от Международната федерация – 2006, 2007, 2008 и 2010 година. Три пъти е избирана за спортист №1 на България – 2007, 2010 и 2011 година. През 2014-а тя е удостоена с медал “За заслуги” от президента на България.

След края на състезателната си кариера шампионката се впуска в треньорската. Създава свой клуб, който носи нейното име и работи с подрастващи. В момента Станка Златева е и старши треньор на националния ни отбор за девойки.

Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.