Не бъдете безразлични! Споделете новината:

На възможността Украйна да стане равноправен член на Европейския съюз Москва вече не гледа като на безобиден акт. След събитията от последните месеци, Русия е променила мнението си по този въпрос, стана ясно от думите на външния министър Сергей Лавров, според когото „ЕС се е превърнал в агресивен и войнствен играч“.

,,Русия вече има сериозни съмнения относно членството на Украйна в Общността“, посочи Лавров по време на конференция в Душанбе, Таджикистан.

Безобидността на това желание поражда сериозни съмнения, като се има предвид, че Европейският съюз от конструктивна икономическа платформа, на базата на която е създаден, се превърна в агресивен и войнствен играч, който проявява своите амбиции далеч отвъд европейския континент, допълни Лавров, цитиран от La Vanguardia.

Първият дипломат на Русия припомни думите на председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен по време на посещението ѝ в Япония, където Лайен увери, че ЕС трябва да играе ключова роля в обезпечаването на сигурността в Индо-тихоокеанския регион.

Според Лавров с това изказване може да се заключи, че „ЕС се слива с НАТО и тръгва по неговите стъпки“.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК