Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Грижа се за Алекс, откакто беше малко кутре. В деня на земетресението той ми дойде на помощ, разказа момчето

Куче е спасило 12-годишния си стопанин от руините от земетресението в Турция.

Кучето захапало дрехите на момчето и го изтеглило изпод отломките на дома им в село Йордекдеде, окръг Кахраманмараш, съобщи „Хюриет дейли нюз“, цитиран от БТА.

Селото е разположено в околията на град Пазарджък, където бе епицентърът на първото от двете разрушителни земетресения на 6 февруари с магнитуд 7,7 и 7,6 по Рихтер. Село Йордекдеде е едно от местата, пострадали най-тежко при трусовете.

Дванайсетгодишният Чънар Кулоглу, спасен по чудо от своето куче Алекс, е загубил в земетресението всичките си близки с изключение на брат си Мехмет.

Пред журналисти момчето разказа, че е бил единственият сред отломките, способен да се движи, докато другите от семейството са били напълно заклещени. Чънар сподели, че виковете на баща му за помощ още го преследват.

„Грижа се за Алекс, откакто беше малко кутре. Опитах се да го тренирам, но не се получаваше. Но в деня на земетресението той ми дойде на помощ“, разказа момчето.

Бащата на Чънар е бил изваден от отломките ден след труса, но не е оцелял в болницата.

Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.