fbpx

Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Курсант от Националния военен университет във Велико Търново спаси жена от горящ автомобил. 21-годишният Иван Станоев бил единственият човек, който помогнал на пострадалата и сам изгасил горящата кола.

Иван Станоев е курсант трети курс в специалност мотопехотни и такнови войски в Националният военнен университет. В неделя пътувал от родното си село Микрево към Велико Търново, когато на главния път Е-79 пред него изненадващо лек автомобил самокатастрофира.

Колата избухнала в пламъци за минути, но никой друг не се притекъл на помощ. Жената запомнила регистрационния номер на автомобила на Иван и няколко дни по-късно изпратила писмо, в която благодари, че е жива до ръководството на Военния университет.

Иван не се смята за герой. Вярва, че така би трябвало да постъпи всеки на негово място. Скромно споделя още, че мечтае да завърши Военния университет и да служи в редиците на Българската армия.

Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.