Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Шефът на Народното събрание Росен Желязков (ГЕРБ) публикува чрез експертите по обществени поръчки и главния секретар на институцията 2 апетитни обществени поръчки за над 2 милиона лева, при това в един ден – 18 юли.

Справка на LUPA.bg разкри, че парламентът се кани да подмени всички лаптопи на депутатите с чисто нови, както и да снабди с преносими компютри дирекциите в сградата на бул. „Цар Освободител“ и в тази на бившия Партиен дом.

За целта ще се купят 300 броя лаптопи, 2 сървъра, както и друга техника за нуждите на законотворците, за немалката сума от над 1,2 милиона лева без ДДС.

Разбира се, очаква се участващите в конкурса фирми да представят и техника с конкретна спецификация – завидно висока за нуждите на депутатите.

Така, например, лаптопите трябва да са поне с 4-ядрени процесора, с оперативна памет от поне 16 GB, с пълни LED дисплеи, с поне 4 USB порта, от които един „бърз“, както и с иначе вече залязващите слотове за DVD.

Иска се и над пазарната обичайна гаранция от 2 години. Според спецификациите за народните избраници тя трябва да е 3 години.

Отделно, до средата на август институцията събира оферти и за фирмата, която да се грижи за престоя на чуждестранни делегации у нас. А бюджетът е немалък – над 650 000 лева без ДДС.

Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.