Не бъдете безразлични! Споделете новината:

„Фактът, че това престъпление се е случило посред бял ден по такъв нелеп начин говори, че извършителят вероятно е бил под въздействието на някакви вещества“, смята криминалистът Иван Савов за жестокото убийство на възрастна жена в градинката в кв. „Бояна“.

Жената бе убита посред бял ден в столичния квартал. Тя е седяла на пейка в парка, когато е ударена от неизвестен извършител с каменна плоча. Открита е в безпомощно състояние.

„Начинът на извършване е доста непремислен. Според мен самият извършител не е имал за цел да умъртви жената“, казва Савов пред bTV.

По думите му вероятно става въпрос за спонтанно престъпление под въздействието на наркотици. Савов уточни, че има свидетел на престъплението. По случая са задържани трима мъже, като единият е с две присъди – за убийство и за телесна повреда. Все още няма повдигнати обвинения, полицията не е уточнила дали някой от тях е извършителя.

Жителите на квартала смятат, че жената е била нападната, за да бъде ограбена. Казват, че паркът, в който стана инцидентът, не се охранява, няма и камери за видеонаблюдение. Затова настояват общината да предприеме мерки.По думите им, заради разположена сцена в градинката, тя често събира групи от млади. Случвало се е да бъдат палени и коли, имало е скандали, стигало се е и до бой.