fbpx

Корнелия Нинова става санитарка във ВМА

Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Лидерът на БСП Корнелия Нинова реши да даде личен пример в битката с коронавируса. Тя обяви, че ще влезе като доброволец във Военномедицинска академия, където беше лекувана за ковид инфекция. В „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ тя разясни, че ще бъде санитарка.

„Нямам медицинско образование, така че няма какво друго да правя. Но влизам, да. Това го реших още на втория ден, когато лежах в болницата заради COVID-19 и след като видях какво се случва и как работят медиците“, обясни Нинова в ефира.

Лидерът на БСП обясни, че 30 души от парламентарната група на партията ще са доброволци на различни места. Някои от тях вече работят в болници и училища.

Нинова обясни, че ще влезе да работи в болницата, след като в парламента приемат план, свързан с епидемиите.

Като пациент тя е напуснала по-рано инфекциозното отделение на ВМА по свое желание, след като го обсъдила с лекуващите лекари. Приели я за болнично лечение, тъй като още първия ден вдигнала температура и започнала да се задушава. Впоследствие – вече вкъщи, получила и бъбречна криза.

Жестът на Нинова обаче предизвика противоречиви коментари в социалните мрежи. Наред с похвалите, има и много съмнения, че ходът на партийната шефка е твърде предизборен и целта е да си направи евтин пиар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *