Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Оставка няма да подавам. Това заяви категорично лидерът на БСП Корнелия Нинова пред Нова телевизия.

По нейни думи неприятностите в левицата са вследствие на промяната, която партията е започнала преди 3 години – ограничаване на мандатите на народните представители.

„Избрахме председателят да бъде избиран пряко от всички членове на партията, а не от определен кръг в БСП. Ограничихме председателя с два мандата. Целият този процес на промяна и на обновление с нови лица доведе до тези вътрешнопартийни тревоги в БСП“, обясни Нинова.

Тя поясни, че не отхвърля лидерския въпрос като изключително важен и напомни, че именно той е бил поставен в алтернативния доклад като единствен начин за разрешаване на всички проблеми в партията.

В него бяха изредени оценки, проблеми и т.н. и накрая се казва, че всичко това може да бъде решено, ако сменим Корнелия Нинова, обобщи лидерът на партията и заключи, че някои очевидно са на мнение, че всички въпроси в партията могат да бъдат решени само ако нея я няма.

Тя подчерта, че въпросните 50 души, които са й поискали оставката, всъщност са се оказали 21.

Оказа се, че вътре има имена на колеги, чиито имена са ползвани, а те не знаят за това, т.е. това е фалшива новина, подчерта Нинова.

Запитана за разнопосочните мнения за оценка на резултатите от изборите, тя обясни, че става въпрос за спор на върха на БСП между групи хора в Националния съвет. По нейни думи истинското решение е в партията и нейните членове са тези, които ще дадат оценка на резултата и ръководството от първи декември до март, когато е отчетно-изборната кампания в БСП.

Истинското решение е в партийните структури, не при нас, горе на върха, категорична бе Нинова.

By Дамян Иванов

Главен редактор – Дамян Иванов

Роден през 1998г. От град Варна. Започнал работа като редактор в местна медия от 2016 до 2019г. От 2019-та година работи като главен редактор в Novinarnik.BG

Контакти – Имейл: [email protected] Телефон: +359883494509 За нас / ABOUT US