Не бъдете безразлични! Споделете новината:

„Трябват ми фиданки, а не пари“, пояснява д-р Бояджиев

Д-р Румен Бояджиев е коремен хирург в болница „Александър Чирков“, а хобито му е да се грижи за природата. С много любов, поливане и грижи засажда 71 фиданки в столичния квартал „Модерно предградие“.

„Преди точно 19 години, през 2003 година, засадих първото дъбче, след това заминах за мисия в Ирак и като се върнах, то се беше хванало. Ето го сега голямо, хубаво – истински дъб“, посочи той, цитиран от bTV.

Мисията на лекаря е да превърне междублоковото пространство в красива гора. Но сам влиза в болница за операция на сърцето.

„Наскоро, за съжаление, ме оперираха и вече не мога да копая. Аз ги взимам от планината Люлин – от там ги изкопавам, фиданки саморасли и тук от Западния парк също. Пораснали са ми от жълъди“, разказва хирургът.

Иска да засади общо 88 дървета.

„Единствено имам нужда от 20 фиданки, харесвам дъб и бук най-вече и габър. Имам нужда от фиданки, които да посадя. Аз съм си направил маркуч, поливам ги. Тук имам комшии, които ще ми помогнат с изкопаването на дупките, със засаждането и така. Но аз не мога да ходя в гората и да ги изкопавам вече. А пък са скъпи в разсадниците са 70-100лв“, допълни д-р Румен Бояджиев.

Сезонът за засаждане е в края на ноември, а до тогава моли: „Трябват ми фиданки, а не пари“.

Затова, ако имате в двора си 2 метров дъб, бук или габър, може да го подарите на д-р Бояджиев, който на драго сърце, ще се грижи за растението.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК