Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Кораб с 14 хиляди овце на борда се преобърна в Черно море край румънския бряг, предаде Би Би Си. В операцията по спасяване на животните се включиха полицейски части, пожарникари и военноморският флот на страната.

Съобщава се, че големият товарен кораб „Queen Hind“, плаващ под флага на тихоокеанската държава Палау, е претърпял инцидент днес около обяд, след като е напуснал румънското пристанище Мидия, близо до Констанца.

На борда е имало 22-ма души екипаж – сръбски граждани. Всички са спасени. Един от членовете на екипажа е приет в болница поради преохлаждане на тялото.

„Той падна в морето, но много бързо беше спасен“, съобщи пред Би Би Си пресаташето на спешната помощ в Констанца Стойка Анамария.По думите й, останалите спасени са в добро състояние.

Част от овцете обаче са потънали. „Спасихме малък брой от тях. Те плуваха в морето.“ – коментира Стойка Анамария

Засега не е известно защо се е преобърнал корабът. Властите съобщиха, че разследването по случая ще започне, след като приключи операцията по спасяване на овцете.

Уточнява се, че плавателният съд е напуснал пристанището на Мидия около 12:00 ч. местно време и се е насочил към пристанищния град Джида в Саудитска Арабия.

Според данни от сайта Marine Traffic, корабът е построен през 1980 г. Дължината му е близо 85 метра, а вместимостта – 3785 тона.

Румънските медии съобщават, че „Queen Hind“ е пристигнал в Мидия на 23 ноември от либийската столица Триполи.

Порт Мидия се използва предимно за доставки на суров петрол.

За още ни последвайте в Гугъл Новини, като кликнете върху този текст! Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.