Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Едва ли има друго животно, което да е оказало такова голямо влияние върху развитието на човечеството колкото конете. Те са работници, те са военни машини, те са ни помогнали да усвоим далечните земи и да оцелеем в тежки времена.

А както добре знаем, конете са фини, чувствителни натури, които се привързват към своите стопани не по-малко от кучетата или котките. И един от тях на име Серено изпитал горчивата участ да съпроводи починалия си стопанин в последния му път. Никой не очаквал от коня такова изразяване на чувствата!

Вагнер Фигерейду де Лима бил само на 34 години, когато наскоро загинал в катастрофа около дома си в Параиба, Бразилия. Тук той е с любимия си кон Серено. Двамата били много близки.

Братът на загиналия – Вандо – решил да позволи на коня да вземе участие в погребалната церемония. И тогава проумял всичко.

„Серено започна да ходи около ковчега, вдишвайки силно въздуха. После въздъхна. Това беше много силна емоция. Всички, които бяха там, бяха трогнати. Самият аз се разплаках, когато видях тази сцена.

Конят се наклонил към ковчега и дълго не искал да вдигне глава. Наложило се да го помолят, за да може да продължи церемонията.

През целия път до гробищата Серено тъничко цвилел, сякаш плачел. И често биел с копита, не било по силите му да овладее емоциите си.

Когато видял мъката на Серено, Вандо решил да го прибере в своя дом, при ругите коне. Нямало как да позволи коня да преживява мъката си в самота.

Източник: Svobodnazona.com

Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.