Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Ето как изглеждат ТОП 10 ваканционни дестинации за посещение през 2024 г. в Гърция. Страната, която е сред фаворитите на български туристи, през летния сезон е готова да бъде щурмувана отново. Ето най-красивите й плажове.

ТОП 5 ваканционни дестинации за посещение през 2024 г. в Гърция
Гърция е с изключителна красота и има едни от най-красивите плажове в света. Ето как изглеждат те:

1. Санторини
Това е мястото с идилични пейзажи и където, както се казва, може да се снима най-красивият залез в света. Санторини е любимата дестинация на тези, които ходят на медения си месец, но и на тези, които искат да се отпуснат в запомняща се обстановка.

Сред най-красивите плажове в Санторини са Червеният плаж, Периса, Периволос и Камари.

2. Миконос
Остров Миконос е известен още като „остров на милиардерите”. Не за нищо е една от най-скъпите дестинации в Гърция, но и сред най-красивите. Звездите са навсякъде и се радват без прекъсване на всякакви изключителни партита.

Плажовете са подходящи и известни със златния си пясък и кристални води. Сред тях са: Рая, Супер Парадайз, Платис Джалос и Орнос и са любими на туристите.

3. Корфу
Остров Корфу се намира в Йонийско море, съвсем близо до Албания. Това е изключително популярна дестинация поради естествената си красота, като е един от най-зелените острови в Гърция. Той е перфектен избор за любителите на природата и устойчивия туризъм.

Това е място, пълно с история и можете да комбинирате релаксация на плажа с различни екскурзии. Сред най-красивите плажове в Корфу са Палеокастрица, Агиос Георгиос и плажа Барбати.

4. Атина
Атина със сигурност е една от основните атракции на Гърция. Столицата на страната е пълна с история. Тук всяко място напомня за славна еволюция. Атина е един от най-старите градове в света, датиращ за повече от 3400 години. Навсякъде има остатъци и името „люлката на западната цивилизация и родното място на демокрацията”.

Сега е космополитен метрополис с население над 4 милиона през 2023 година. Той има хиляди туристически атракции, сред най-известните като Акропола на Атина, Музея на Акрополите, Област Плака, Древната Агора, Храмът на Зевс, Одеонът на Ирод Атикус, Партенонът, Връх Ликабет и пристанище Пирея.

Има и достатъчно плажове, до които можете да стигнете, ако останете в столицата на Гърция. Сред тях най-известните са Алимос, Глифада, Вулягмени и Вула. „Йонийска перла”, Закинтос се посещава от все повече туристи

5. Закинтос
Това е дестинация, която още е наричана „Йонийска перла”. Тя е разположен на 1300 километра от Букурещ и е изключително популярна. Намира се в списъка на нискотарифните авиокомпании, така че пътуването до нея може да е евтино и за по-малко от 2 часа.

Закинтос е „рай” с фини пясъчни плажове, води като тюркоаз и изглежда нереален с известните костенурки, които са атракцията на острова. Разбира се, туристите също се радват на нощен живот и най-популярните плажни барове. Има изключително много красиви плажове, най-известното същество Наваджо, Геракас, Каламаки, Лаганас, Аликес и Порто Зоро.

Сега щом, знаете толкова много може да планирате едно вълнуващо приключение по време на лятната си ваканция в Гърция.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК