Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Очаква се в началото на следващата седмица президентът да обяви разпускане на Народното събрание, да насрочи нови избори и да назначи служебно правителство. Това ще бъде четвъртият служебен кабинет, назначаван от Румен Радев. Засега няма яснота кой ще оглави новото правителство, но се спряга името на бившия социален министър в предишния служебен кабинет – Гълъб Донев. Той самият не потвърждава засега.

Очаква се във външното министерство да отиде или посланик Марин Райков, или другият дипломат от кариерата и също бивш министър Светлан Стоев. За стола на вътрешен министър се спрягат Иван Демерджиев и Венцислав Катинов.

Почти сигурно е, според източниците на NOVA, че в кабинета ще се завърне с ресор еврофондове и бившият вицепремиер Атанас Пеканов. Икономиката може да поеме София Касидова, а енергетиката – отстраненият шеф на „Булгаргаз” – Николай Павлов.

По непотвърдена информация министър на правосъдието може да стане Крум Зарков, а здравеопазването да поеме бившият министър Таня Андреева. Весела Лечева пък се спряга за министър на спорта. Отново подчертаваме, че става дума за неофициална информация на NOVA, без официално потвърждение за нито една от тези позиции.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК