Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Вижте какво ще бъде времето в следващите дни.

Изпращаме седмицата с преминаването на обширен средиземноморски циклон с център над Централна Гърция. Зоната с ниско атмосферно налягане бавно се придвижва на североизток с обилни есенни валежи.

В събота ще е облачно в цялата страна, с валежи, по-напоителни в Централна и Източна България. За денонощието в някои райони на североизток ще паднат до 50 литра на квадратен метър. В планините времето остава облачно с валежи в повечето райони от дъжд. Снежната граница е над 1800 метра, с което районите със снеговалеж се ограничават само до най-високите части на планините в Западна България. Температурите в най-топлата част на денонощието ще са между 10 и 15 градуса, в планините – от 1 до 8.

В неделя валежите ще са слаби и то предимно в планините на югозапад. Остава хладно и облачно с понижена видимост в ранните часове. В хода на деня облачността ще се разкъсва и по-късно ще се покаже слънцето. Температури следобед ще са с 1-2 градуса по-високи спрямо съботните.

В началото на следващата седмица – понеделник и вторник, слънцето ще се показва все по-често и на повече места у нас. Популярното „циганско” лято ще се усети с по-високи дневни температури около средата на седмицата. Термометрите в традиционно най-топлите райони ще покажат стойности около 22-23 градуса.

Към края на следващата седмица метеорологичните модели чертаят поредно нахлуване на по-студен въздух от запад и нова атмосферна нестабилност в Средиземноморието. Очаква се захлаждане с валежи от дъжд и сняг в планините.

Обилните валежи през последните 2-3 дни създават риск от наводнения, разливи по реките и повишен риск от свлачища. Предупреждение в степен „Тревога“ има за реките в Централна Южна България – най-вече долните течения на Марица, Тунджа и Арда.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК