Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Плюс точките, които са заложени, искам днес на оперативно заседание да обсъдим внимателно цялостния пакет за мерките срещу инфлацията и високите цени. Това каза министър-председателят Кирил Петков в началото на заседанието на Министерския съвет.

Българското правителство успя да задържи цените на тока за битовите потребители без да бъдат покачени. Това на много малко места в Европа се случи, похвали се премиерът.

Той се похвали с 4 млрд. помощи с бизнеса и със 70 лева за всеки пенсионер.

В момента няма покачване на цените на горивата. Ще правим всеки месец срещи с Петролната асоциация, за да се набелязват мерки за намаляване на цените на горивата в бензиностанциите веднага, след като петролът на световните борси започне да пада.

Очаквам в кратки срокове от министерството на финансите да ми предостави справка как ще се отрази премахването на ДДС-то за хляба.

Поздравявам коалицията за постигнатото съгласие за заплащането на 650 млн. лева на пътните строители, каза Кирил Петков.

Той добави и че въпреки хакерска атака помощта за пенсионерите се изплаща:

„Това че имахме хакерска атака точно когато трябваше да изплащаме помощта на всички пенсионери, не ни спря. И 70-те лева се изплащат на всеки пенсионер за Великден. Това са допълнителни средства от бюджета, въпреки тези огромни помощи, които вече споменах.“