Кирил Домусчиев към Божков: Много ми падна в очите!

Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Председателят на Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), собственик на футболния „Лудогорец“ и на „Нова Броудкастинг груп“ – Кирил Домусчиев, отговори на намиращия се в Дубай бивш хазартен бос Васил Божков. Вчера Божков публикува на профила си във „Фейсбук“ паметна записка от договорка между него и Домусчиев (по думите му, направена под натиск от Бойко Борисов и Владислав Горанов).

Според тази записка Божков се е задължил да дава по 20 млн. лв. годишно в продължение на 10 години под формата на реклама в „Нова тв“, а ако телевизията загуби рекламодатели, да компенсира нея или „Лудогорец“ (!?). Срещу това пък е трябвало да получи „пълен съпорт“ в Държавната комисия по хазарта.

Домусчиев отвърна също на профила си във „Фейсбук“. Ето какво написа (правописът и изказът, както и наричането на числата цифри не са редактирани – подчертаните пасажи са от „Сега“):

„Бях решил да не се занимавам повече с обвиняеми, манипулатори и всякакви видове дребни душици, изпълзели в медийното пространство. Взимайки предвид вълната от внушения, която медиите на обвиняемия Прокопиев и гравитиращи около него субекти, начело с Божков ТВ изкараха, реших да посоча една от цифрите, която бившият приятел Васил Божков умишлено премълча. През 2017 г. (това е година и половина преди да купя Нова ТВ) приходите от реклама и предавания от Националната лотария в Нова ТВ са 21.7 МЛН. ЛВ.!!!

Уважаеми, господа Манипулатори,

И шведските собственици на Нова ТВ по това време ли са рекетирали Божков или просто е било бизнес, без който Лотарията не може да се развива?! През 2018 г. Божков рязко е намалил рекламата, защото Нова ТВ не изневери на журналистическите принципи и морал и отрази дебатите по Закона за хазарта обективно, вместо да подкрепи Божков в битката му с Валери Симеонов, което той е поискал от телевизията тогава. Намаляването на ТВ рекламата доведе до спад на приходите на Лотарията през 2019 г. и това накара Божков да поиска от мен да договорим ново рекламно споразумение и подкрепа за индустрията срещу сивия сектор.

Факт е, че винаги Нова ТВ разграничава търговската от редакционната си политика! Факт е, че Нова ТВ е водещата телевизия в България и се радва на най-голямо доверие от зрителите!

Този факт Прокопиев и компания не могат да го преживеят и няма никакво съмнение, че ще продължат с манипулациите и клеветите.
Сетих се за Антикорупционния фонд на обвиняемия Прокопиев. Това е абсурдно! Смях!!! Да си направи и частен съд, и прокуратура!

На Божков мога само да кажа: Много ми падна в очите! Защитавах те на принципна основа през 2018 г. (преди да купя Нова ТВ). Ако знаех за укриването на такси и другите престъпления, това нямаше да се случи“

loading...

Оставете коментар: