Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Катрин Тасева и Невяна Владинова спират с художествената гимнастика догодина, обявиха двете звезди на България в този спорт в интервю пред btv.

„Смятам, че е крайно време да го направя – каза Невяна. – Дадох много на спорта и взех много, доволна съм от постигнатото. Това не значи, че ще изляза изцяло от спорта. Това е начинът на живот на всяка една от нас.“

Тя ще е на 26 години след Олимпиадата догодина. След нейния пробив през 2014-а, Владинова спечели 10 златни медала от Световни купи (общо 33 отличия), сребро и бронз от Световно първенство, а и бе единствената ни представителка в индивидуалната надпревара в Рио 2016.

Тасева допълни:

„Един голям спортист трябва да знае кога да спре, защото иначе се получава спад. Но ще продължим, няма да избягаме много далеч“.

Катрин има злато от Световна купа, сребро от Световно първенство, сребно и бронз от Европейско, а общият брой на отличията в нейната кариера е 37. Тя ще бъде само на 22 години след игрите в Токио догодина.

Така като водеща фигура в индивидуалните дисциплини остава Боряна Калейн, която наскоро навърши 19 години и бъдещето е пред нея. Тя вече има 25 медала от големи форуми, включително сребро на Световно първенство. Извоюва и квота за Токио 2020.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК