Не бъдете безразлични! Споделете новината:

ВМРО категорично ще се яви самостоятелно на изборите за парламент, заяви лидерът на партията Красимир Каракачанов. За президентските избори все още не е ясен техният кандидат.

„Има няколко кандидатури, които се обсъждат, една от тях е и моята. Предстоят форуми тази седмица, на които трябва да решим коя ще бъде кандидат – президентската двойка.“, обясни Каракачанов в предаването „Тази сутрин“ по бТВ.

„Ситуацията в момента не ме изкушава да ставам президент“, добави той.

Припомняме ви, че на последните избори на 11 юли ВМРО, НФСБ и „Воля“ се явиха заедно като коалиция „Българските патриоти“, но не успяха да влязат в парламента.

„Всяка битка във ВМРО ние я възприемаме като битка за идеи и кауза. Основното, което липсва в момента, е диалогът, съгласието и единството, липсват цели и приоритети“, посочи лидерът на партията, който е и бивш министър на отбраната.

Той коментира и решението на служебното правителство оградата по границата с Турция да се поддържа от МВР.

„Поддръжката е хубаво да бъде в една институция, а тя беше пръсната в три областни управи“, посочи Красимир Каракачанов.

Според него решението МВР да поеме оградата на границата с Турция е правилно, защото трябва да има един централизиран орган, който да се грижи за цялото съоръжение. „Това са 320 км, разстояние по-голямо отколкото разстоянието София – Русе или София – Шумен през пресечени терени и диви местности, гори“, отбеляза той.

„Областните управители се сменят много бързо, а приоритетът за сигурността на държавата е на МВР и на отбраната. Стига да има необходимия бюджет за поддържане на това съоръжение е правилно. Самото МВР чрез гранична полиция охранява това съоръжение“, припомни Каракачанов.

По думите му оградата трябва да се поддържа, да има патрули, ако трябва да се използва и армията.

„В един момент естествено трябва да се ремонтира тази ограда, защото виждате какво се случва – ситуацията в Афганистан ескалира откакто се изтеглиха американците, в самата Турция има 2-3 милиона бежанци. Знаем, че Турция често използва мигрантския натиск срещу Европа като цяло“, каза още Каракачанов.