Не бъдете безразлични! Споделете новината:

„Въпросът за военна помощ за Украйна не е „да“ или „не“. А можем ли да дадем нещо? И това, което можем да дадем, каква работа ще свърши? България не може да даде нищо от въоръжението на българската армия, тъй като то не е останало много. Можем да дадем автомати, патрони, мини, снаряди. Голяма част от тях са с изтекъл или с изтичащ срок на годност“. Това коментира пред БНР Красимир Каракачанов, министър на отбраната в периода 2017 – 2021 година. 

Ако Европа продължава да дава оръжие на Украйна, това ще удължи агонията, тъй като виждаме какъв ще е военният изход. Политиката на Европейския съюз или на НАТО трябва да бъде искане на директни разговори с Владимир Путин. Москва не възприема сериозно сегашното ръководство на Украйна. Те си играят с него на котка и мишка. Украйна с всеки изминал ден става все по-унищожена. Светът има нужда конфликтът да спре, заяви Каракачанов.

Той допълни: „Решението на този конфликт не може да бъде военно, защото военно решение не е в полза и на Европа, и на Украйна. Руснаците превъзхождат украинската армия и в жива сила, и във военна техника“.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК