Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Камион на отдела по обезвреждане на експлозиви към щатската полиция, който е бил използван за транспортирането на тонове незаконни фойерверки, бе обгърнат от пламъци и дим, след като се взриви в Лос Анджелис, ранявайки 16 души и нанасяйки щети на околните сгради.

От полицията обявиха, че служители от отдела за обезвреждане на експлозиви транспортирали иззети незаккони фойерверки, когато се случила експлозията. В момента се води разследване, а причината за взрива все още не е ясна, пише Insider.В социалните медии се появиха видеа от момента на експлозията докато камионът е бил паркиран на жилищна улица.

Преди това полицията се отзовала на анонимен сигнал за съхраняване на фойерверки в жилищен имот. Когато полицаите пристигнали на адреса, те открили над 2.2 тона фойерверки в двора. След това бил извикан отделът по обезвреждане на експлозиви, за да транспортира фойерверките на безопасно място за съхранение.

Един човек е задържан, а срещу него ще бъдат повдигнати обвинения за притежание на незаконни фойерверки и за застрашаване безопасността на дете.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК