Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Спазват ли се изискванията в лавките и будките, провери Георги Георгиев

Проверка на NOVA – в разгара на летните жеги наш екип провери как се предлагат и съхраняват храните, които се продават на открито. Спазват ли се изискванията в лавките и будките в парковете и край плажа? И опасни ли са бургерите, скарата и дюнерите, ако не се съхраняват според изискванията? На пазар за летни изкушения тръгна Георги Георгиев в рубриката „На твоя страна”.

В разгара на лятото вкусни изкушения ни дебнат почти на всяка крачка в големите паркове и на алеите – по пътя към плажа в морските ни курорти. От сладоледи и палачинки, до скара и дюнери.

С повишаването на градусите обаче расте и рискът от хранителни натравяния. Особено ако продуктите не се съхраняват правилно. На проверки през следващите месеци тръгват и от Агенцията по храните. Те ще проверяват произхода, начина на съхранение и срока на годност на всички храни, които се продават на открито, особено сега, когато термометрите показват над 30 градуса.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК