Не бъдете безразлични! Споделете новината:

За първи и последен път в своята кариера за Бразилия Пеле остава резерва в мач срещу България непосредствено преди началото на Мондиала в Мексико

В кариерата на великия и неповторим Пеле има един момент, който остава като прецедент за него по отношение на националния отбор на Бразилия. Този момент е свързан с националния отбор на България, разказва Sportlive.bg.

През 1970 година „Селесао“ играе контрола с нашия национален тим. Това се случва непосредствено преди началото на Мондиал 1970 в Мексико. Мачът е в Сао Пауло и на него присъстват над 150 000 зрители. България постига нулево равенство с тогава двукратния световен шампион, пред екзалтираната тълпа.

Тогава за първи и последен път в своята кариера за Бразилия Пеле остава резерва. Публиката приема твърде лошо това. „Пеле остана резерва и публиката пощуря. Започнаха неистови освирквания“, спомня си бившият роден национал Цветан Атанасов.

Вероятната причина за това е фактът, че българският тим отива в Бразилия с резервите, тъй като титулярите вече са в Мексико и се готвят за Световното. Съперникът подценява отбора ни, но не успява нито да го победи, нито дори да ни вкара гол. България играе силно, а телевизионните коментатори на южноамериканците питат как отборът, който не може да вкара пред 150 000 свои фенове, ще стане шампион.

Е, Пеле влиза в игра през втората част, като заменя Тостао. И след тази контрола Бразилия стана шампион за трети път в своята история.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК