Не бъдете безразлични! Споделете новината:

АБВ – София пита как е възможно да се строи жилищен комплекс в планината „Витоша“. Това каза председателят на АБВ – София Христо Колев по време на пресконференция, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Искам да ви запозная с едно извършено престъпление срещу природата – „Витоша“. В село Бистрица, или във вилна зона „Бистрица“, са изсечени десетки декари гора в подножието на планината. В момента мястото е терен, строителна площадка. Подчертавам, че не става въпрос за незаконен строеж. Откъде правя тези изводи. Мястото е заградено с ограда, има си табелка, на която си пише кой е възложителят, строителният надзор и всички необходими реквизити“, коментира Колев.

По думите му ще се строи жилищна сграда. „След като не е незаконно, тези разрешения, са подписани от някого. Не от една, а от доста институции. Съгласувано е и дадена зелена светлина. Ние от АБВ искаме да попитаме как е възможно да се строи в планина Витоша? Презастроиха Черноморието, големите градове, в момета тръгват да се строят жилищни комплекси в самите планини“, обръща внимание Колев.

„Ние ще искаме среща с кмета на „Панчарево“, ще искаме среща със столичния кмет, с гл. архитект. Интересен въпрос е къде са природозащитниците, зелените организации. На мен това ми прилича на анархия“, коментира още той.

Според него не по-малко интересен въпрос е възложителят, който се казва Николай Найденов. По думите му би било интересно на обществеността откъде са средствата за такъв мащабен строеж.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК