Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Знаете ли как да си направите козунак като в сладкарница?

Освен тортите, съществува още един десерт, който не липсва на трапезите на българите по време на най-важния християнски празник в годината. Ако искате да предложите на гостите и семейството си вкусно ястие, истинско удоволствие за вкусовите рецептори, разберете от редовете по-долу как да направите козунак като в сладкарница. Една съставка, добавена в края на тестото, ще го направи пухкав отвътре, златист и хрупкав отвън.

Десерт, който не може да липсва на трапезите на българите по Великден
Когато чуем „Великден“, автоматично се сещаме за боядисани яйца, вкусни гозби с агнешко месо, козунак и, разбира се, традиционния Великден. Вкусното и истинско кулинарно удоволствие, не е много трудно за приготвяне, но за целта ще ви трябват някои съвети. Така ще получите най-добри резултати.

Съставката, която ви помага да направите козунак като сладкиш е тук:
Ако искате да се гордеете с великденската пасха като със сладкиш, просто трябва да имате предвид един лесен трик. Кремообразната текстура, ароматът и златният цвят, който придобива в края на приготвянето, зависят от една-единствена съставка: сол.

Всичко, което трябва да направите е да разбиете жълтъците с малко количество сол в края, непосредствено преди да ги добавите към състава. Разликата ще е невъзможно да се пренебрегне.

Още съвети и трикове
Ако искате да налеете състава във формата за печене, но осъзнавате, че е твърде течен, можете да го сгъстите до желаната консистенция с помощта на грис. Трябва само да сложите една-две супени лъжици грис в цялата смес и тя веднага ще сгъсти продукта.

Друг трик, който кулинарите и сладкарите прилагат при заместване и сгъстяване на козунака е свързан със стафидите. За да не се съберат всички на дъното на съда е препоръчително да се набрашнят леко, преди да се добавят към плънката.