Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Рибата е здравословна и високопротеинова храна.

Различните видове риби са източник на различни витамини, аминокиселини и омега-3 мастните киселини. Освен това рибата ни засища, без самата тя да е тежко ястие. Препоръчителната консумация на риба е веднъж седмично, но районите по света, известни със своето дълголетно население, консумират риба повече от веднъж в седмицата.Ако обичате риба и искате да я похапвате повече от веднъж в седмицата, ето няколко съвета как да разпознаете дали рибата е прясна :

  • Ако забележите обилен, плътен слой слуз върху рибата, значи рибата не е прясна, а е дълго престояла в магазина.
  • Люспите на една риба трябва да бъдат плътно залепени за тялото, както и да са блестящи.
  • Хрилете на рибата трябва да бъдат с розово-червен цвят.
  • Очите на рибата трябва да бъдат бистри.
  • Ако натиснете рибата и вдлъбнатината изчезне бързо, то значи тя е прясна.
    A young male shop assistant in a fishshop saling fresh fish
    Supermarket worker arranging frozen fish for sale.
    Two whole fresh fish stuffed with lemon slices and rosemary, grilling on a barbecue outdoors
    Fishing industry: huge catch of herring fish on the boat out in North Sea

    Fresh salmon steak with a variety of seafood and herbs. On black rustic background