Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Най-добре е ракията да се пие сутрин на гладно, защото подобрява храносмилането

Ракията е напитка с високо съдържание на алкохол (60-70%) и се произвежда чрез процеса на дестилация на младо вино, произведено от различни видове плодове.

У нас най-често се произвежда от грозде, а най-добре е ракията да се пие сутрин преди ядене, защото подобрява храносмилането, пише Е – Здраве и култура.

Ако редовно купувате ракия от един и същ производител, а не сте сигурни дали е 100% истинска, има лесен и бърз начин за проверка. Напълнете 1 чашка ракия и в нея добавете 1 супена лъжица прах за пране на дрехи. Оставете чашката с ракия да престои 10-15 минути и вижте резултата.

– Ако ракията е сменила цвета си и е започнала да получава някакъв червеникав оттенък, който все повече потъмнява, тогава ракията е изкуствена. Тоест, в нея има добавки като спирт и вода.

– Ако цветът на ракията е същият и изобщо не е променен, тогава можете да бъдете сигурни, че тя е 100% качествена без никакви добавки.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК