Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Лятото чука на вратата ни и много от нас нямат търпение да запалят скарата. Никой обаче не иска да прекарва часове в почистване, така че инструментите да са готови за следваща употреба. За щастие има няколко ефективни метода за почистване на вашата скара и ние ще ви покажем някои от тях.

Как да почистите загоряла скара с бира. Тайната, която я прави като нова, забравете за скъпите химикали!
С настъпването на топлия сезон мислите на много от нас се насочват към вкусните ястия на скара. Малко неща са по-приятни от храненето на открито, но почистването на скарата провокира ужас. Остатъците от храна могат да съдържат вредни бактерии, а мазнините и изгорелите остатъци могат да повлияят на вкуса на ястията.

Ефикасни и бързи методи за почистване на скара
За щастие разполагаме с няколко бързи и лесни метода за почистване на скара. Това действие е от съществено значение за поддържане на оборудването в добро работно състояние и за осигуряване на безопасно и приятно хранене.

Как да почистите загоряла скара с бира
Чаша бира върви чудесно с порция барбекю. Е, бирата може да ни помогне да поддържаме грила чист. Неговата естествена киселинност може да бъде много полезна за премахване на мазнините, докато карбонизацията ще помогне за отстраняването на залепнали частици храна.

Остава само да загреем скарата до средна температура и да излеем повърхността й с половин литър бира. Оставяме за няколко минути, след което започваме да търкаме с телена четка. Всякакъв вид бира ще свърши работа.

Трик с лук
Ефективните техники за почистване на скара не трябва да ни струват много. Иновативно и естествено решение за премахване на мръсотията е използването на лук. По-точно ще набодем половин глава лук на вилица, ще увеличим леко температурата на скарата и ще разтъркаме леко, така че сокът на лука да изтече естествено през скарата. Антибактериалните свойства на лука ще премахнат всякакви примеси.

Метод с алуминиево фолио
За труднодостъпни места алуминиевото фолио може да направи чудеса. Намачкайте алуминиев лист на топка, след което го използвайте, за да отстраните упоритите остатъци от скарите. Абразивната текстура на фолиото ще помогне за разхлабването на мръсотията, а гъвкавостта му позволява да проникне в труднодостъпни места.

Друг вариант е да поставите парче алуминиево фолио върху скарата и да я загреете за няколко минути. Когато фолиото се загрее, го отстраняваме заедно с останалите остатъци.

Още съвети за поддръжка на барбекюто
След всяка употреба решетките трябва да се изчеткват, за да се предотврати натрупването на остатъци. Веднъж месечно или след интензивна употреба е препоръчително грилът да се почиства старателно. След почистване намаслете скарата, за да предотвратите ръжда и да улесните последващото почистване.

В заключение:
Редовното почистване на скарата е от съществено значение за здравето и вкуса на храната, но и за нейната издръжливост. С подходящото оборудване и няколко прости техники можете да поддържате грила си в безупречно състояние, готов за следващата ви сесия за готвене на открито.

 

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК