Домакините трябва да знаят как да направят най-доброто сладко от круши без захар. Рецептата е вкусна и много лесна за приготвяне, особено ако вземете предвид малката тайна, която ще споделим с вас в редовете по-долу.
Ето как да направите най-доброто сладко от круши без захар
Ако и вие сте от онези, които се интересуват от здравословна храна и правят всичко възможно да премахнат захарта, колкото е възможно повече от диетата си и особено от храненето на децата, то днес ви представяме вкусна рецепта за сладко от круши. Нея спокойно може да приготвите без захар. Да, чухте правилно. Без захар, но много вкусно сладко, което е много добре запазено през зимата.
Как да направите най-доброто сладко от круши без захар. Върхът на истинските домакини за перфектен вкус
Сладкото от круши без захар трае дълго време, ако следвате няколко правила, когато го правите. Първото от тях е да изберете пресни плодове. Не е нужно да ги обелвате, ако изберете сорта круши Уилямс. Има много тънка черупка и ще внесе по-интересна текстура на сладостта. И така, за рецептата на сладко от круши са ви нужни: 10 кг круша Уилям
Начинът на подготовка
Първо измийте, почистете и нарежете на кубчета, след това сложете 10 l съд от неръждаема стомана и оставете във фурната, на слаб огън, 150 ° C, за 12 часа или докато обемът се намали наполовина. Измийте и подсушете добре бурканите. Препоръчва се да се използват буркани от 150 ml, тъй като сладкото трябва да се консумира в рамките на максимум 2-3 дни след отваряне.
След 12 часа извадете тенджерата от фурната и изсипете консистенцията в буркани. За да издържи сладостта през зимата, ето една малка тайна. Поставете капака и завъртете всеки буркан с главата надолу. Всички буркани трябва да са покрити с дебели кърпи и се оставят да се охлаждат бавно в продължение на 24 часа.
Това е сладко на бавно готвене, което позволява на крушите да запазят своите витамини, минерали и целия си аромат. Освен това плодът спада почти наполовина, а захарите са концентрирани в по-малко количество. Дори да отнеме 12 часа, вкусът ще бъде по-интензивен, а сладостта ще бъде много естествена.
Забележка:
Използвайте съд с двойно или много дебело дъно, за да сте сигурни, че сладкото от круша не залепва.
Главен редактор – Дамян Иванов
Роден през 1998г. От град Варна. Започнал работа като редактор в местна медия от 2016 до 2019г. От 2019-та година работи като главен редактор в Novinarnik.BG
Контакти –
Имейл: [email protected]
За нас / ABOUT US