Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Най-лесният начин за здравословна хидратация е чаша чиста вода. Вярно, не всеки харесва неутралния ѝ вкус. Водата с лимон може да бъде чудесен вариант, ако ви е писнало от обикновена вода. Лимонът не само ще подобри вкуса. Според статистиката, пиенето на цитрусова вода осигурява много ползи за здравето, пише Actualno.com

На първо място, добавянето на 30 мл лимонов сок във водата за деня ще осигури повече от 10% от дневната ви нужда от витамин С.

Освен че е отличен източник на витамин С, лимонът съдържа и много други хранителни вещества, като витамини от група В, калий и фолиева киселина, които намаляват възпаленията, стабилизират кръвното, възстановяват мускулната функция, възстановяват увредени клетки и повишаване на имунитета, а също така подпомага свалянето на килограми.

В продължение на месец една дама пиела от 8 до 12 чаши вода с лимон на ден. „Започнах около 9 часа сутринта, в съответствие с препоръките за количество течности, от които жените се нуждаят дневно. Във всяка чаша вода изцеждах поне 30 ml лимонов сок, след което добавях 1/4 лимон с пулпата и кората“, казва тя. Освен това нищо не се е променило в обичайния ѝ режим и диета. Скоро забелязала важни промени.

Подобрено състояние на косата, ноктите и кожата
Гъста и хубава коса, здрави нокти и гладка, сияйна кожа са физически черти за много хора, но с напредването на възрастта са нужни повече усилия, за да се поддържат във форма.

Тя забелязала скоростта, с която косата ѝ расте и става по-силна. До края на месеца косата ѝ израснала почти 2,5 см. А ноктите, които обикновено са по-чупливи през зимата, станали много по-здрави.

Това, което особено зарадвало момичето, бил ефектът от новия режим на пиене върху кожата. Тя станала гладка и сияйна.

Кръвното налягане се стабилизирало
Нормално високото ѝ кръвно налягане се е стабилизирало. То не надвишавало 122/83 mmHg.

По-малко мускулни спазми и по-бързо възстановяване
Поне веднъж на няколко седмици Джордан се събуждал посред нощ с крампи. По време на експеримента обаче не е имало пристъпи. Тя също така съобщава, че практически не е имала симптоми на ПМС, които обикновено я притесняват.

Джордан разкрива, че е получила изкълчване след падане по стълбите. Според жената тя много бързо се е възстановила от синината.

Повече енергия
Водата с лимон на практика заменила кафето и зеления чай, благодарение на които се събуждала сутринта. Освен това забелязала, че не ѝ се спи след вечеря.

Здравословен навик
Количеството вода, което консумирала дневно, се основавало на стандартните препоръки на няколко експерти. Така че това наистина я накарало да подобря режима си на пиене.

Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.