Не бъдете безразлични! Споделете новината:

„Възможно е да има периоди, в които не се проверяват документи на границата. На българо-гръцката граница е възможно да има такива моменти. Не вярвам, че ако Ангел Христов е влязъл през една от границите от европейските страни, е разчитал, че ще има такъв момент. Най-вероятно е влязъл с документ под чужда самоличност. Другият начин е през зелена граница, както всеки ден влизат стотици бежанци“, коментира адвокат Людмил Рангелов в „Денят ON AIR“.

„Възможно е това да не е първото завръщане, възможно е да не се случило предния ден. Малко вероятно е да е влязъл в България и да е получил инфаркт, все пак възрастта му не предполага такова лошо здравословно състояние. За по-голямата част от населението в Дупница братя Галеви са благодетели, а не престъпници“, посочи още той.

Криминалният журналист Борис Митов е на мнение, че МВР не изглежда адекватно, когато признава, че дори не знае дали е влязъл жив и откъде е влязъл.

„Обикновено не хващаме тези, които ги издирваме с червена бюлетина в България. Може да не е влизал за първи път, може да е влязъл отдавна и да е в Ресилово от доста време. В Дупница отдавна се говори, че братя Галеви честичко се виждат там“, каза той пред Bulgaria ON AIR.

По думите на Митов има тотално информационно затъмнение, а МВР нищо не успява да разсее до момента. МВР съвсем не се справя със задълженията си, отбеляза журналистът.

„Ангел Христов се появи, изчезна Петьо Еврото. Можем ли да очакваме той някога да бъде установен от службите? Очевидно за всички е, че службите имат проблеми“, добави Митов.

„Спекулациите къде и как е починал не са най-важни. Най-важно как това осъдено лице пребивава в страната, дали въобще е напускал страната, и как нашите служби контролират лица от сериозния криминален контингент. Лансира се теза, че Ангел Христов и Пламен Галев сътрудничат на американската агенция за борба с наркотиците. Ако това е така, престоят им в Интерпол на издирвани с червена бюлетина е бил само формален. Нашите служби научават за определени операции на чужди служби едва след тяхната реализация. Външните служби нямат доверие на нашите“, заяви адв. Рангелов.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК