Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Скоро ще започне ваканционният период и ще дойде дългоочакваното време за почивка. За да нямаме неприятни изненади е препоръчително винаги да проверяваме добре хотелската стая, в която сме отседнали. На какво по-точно трябва да обърнете внимание ще разберете в следващите редове.

Първото нещо, което трябва да направите, когато стигнете до хотелската си стая. Непознатият трик да се предпазите от крадци на почивка
Туристите трябва много да внимават за този аспект, когато отсядат в хотелска стая. Колкото и да се доверявате на персонала или отзивите на хотела, винаги е добра идея да проверите функционалността на ключалките.

Всички знаем, че вече повечето хотели вече не дават ключове, а електронни карти, с които отваряме вратата на стаята. Всеки с назначен ключ може да използва това, за да влезе в нашата стая.

„Преди да се нанесете, уверете се, че вратата има работещо резе, което можете да използвате отвътре, и ако резето е счупено или не съществува, или ако ключалката е в лошо общо състояние, поискайте друга стая.

Цената на хотелска стая трябва да включва това основно ниво на сигурност.

Трикът да защитите вратата на хотелската си стая
Ако не сте сигурни за безопасността си през нощта, има малък трик, който можете да използвате, за да се почувствате по-сигурни. Можете също да използвате този трик в ситуация, в която се чувствате в безопасност, но никога не пречи да обърнете повече внимание.

Преди да си легнете, поставете чаша на дръжката на вратата. Ако някой иска да влезе в стаята ви, щом постави ръката си на дръжката и я натисне, чашата ще падне. Крадецът ще избяга и шумът ще ви предупреди, че някой се опитва да влезе в стаята ви.

Вместо стъкло можете да поставите друг предмет, например монета, но шумът, издаван от монетата, може да не е толкова силен.

Ако излизате от стаята и искате вашите ценности да са на сигурно място, можете да ги поставите в памперс. Най-вероятно крадецът не би се досетил да търси ценности на такова място.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК