Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Питали ли сте се някога: Каква е разликата между ол инклузив и ултра ол инклузив? Знаете ли, какво включват и двете туристически услуги?

И предвид, че сезонът за почивки, отпуска и море наближава с екстремното покачване на градусите, добре е да задълбаем малко темата. Така ще сте на всичко ясно, какво ви предлагат хотелските комплекси в различните туристически дестинации.

Остават само две седмици до края на лятото. Това обаче не пречи на туристите да планират почивка.

Каква е разликата между ол инклузив и ултра ол инклузив?
Когато планирате ваканция, може да чуете термините ол инклузив и ултра ол инклузив. Е, каква е разликата между тях?

Ако изберете ол инклузив ваканция ще имате всички основни хранения (закуска, обяд, вечеря), безалкохолни напитки, но също и местни алкохолни напитки, леки закуски, а също така напитки и леки закуски в зоните на басейна или друг обособен бар на плажа.

В допълнение към храната ще имате безплатен достъп до плувния басейн на място, шезлонг, чадър и плажни принадлежности. Сред последните са кърпа, а също така безплатен достъп до различни съоръжения в курорта, като програми за развлечения или спортни съоръжения.

Какво означава ултра ол инклузив?
Тези, които изберат ултра ол инклузив настаняване ще могат да се възползват от всички стандартни удобства по-горе, от пакета ол инклузив, а освен това ще имат и вносни алкохолни и безалкохолни напитки.

Полагат им се и специални местни коктейли, закуски между храненията и други курортни съоръжения като: спа, водни спортове, партита.

По правило горепосочената услуга се предоставя от локациите, които предоставят 5 звездни услуги. Освен това туристите могат да имат възможност за сервиране на късна вечеря, вечеря в късен час спрямо стандартното време за хранене, но и възможност за резервация за поне едно хранене в а ла карт ресторант.

Има и други два вида услуги като extra all inclusive и all inclusive light. Тук е мястото да се отбележи също, че опциите варират в зависимост от всяка страна и курорт. Ол инклузив или ултра ол инклузив оферти можете да намерите в хотели от 3 до 5 звезди.

Приятно курортуване на всички!