Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Сняг в средата на октомври.

Сняг в средата на октомври. Изпревари ли зимата есента и каква е обстановката по някои от натоварените планински проходи? Вчера на „Петрохан” натрупа сериозен сняг и затрудни шофьорите.

През следващото денонощие ще се задържи облачно и дъждовно, като валежите ще продължат и през нощта срещу събота. В много райони от Централна България ще са значителни по количество.

В 16 области на Централна Северна и Южна България е обявен оранжев код за валежи от дъжд, очакват се значителни валежи, на отделни место до 65 mm. Заради валежите е обявен и жълт код в 10 области в западните и източните райони. В районите с жълт код валежите ще са с количества 20-35 mm. Вятърът ще е слаб, в Източна България – умерен от североизток.

Минималните температури ще са от 2-3° на места из високите полета на Западна България, където сутринта дъждът ще е примесен със сняг, до 14-15° по Южното Черноморие. Максималните ще са съответно от 5-6° до 17-18°. За София дневната температура ще е 6 градуса.

„Четири машини извършват обход на пътя. Подготвяме и специализирана група, която да реагира по други инциденти. Готови сме да реагираме на всякакви инциденти на пътя”, обясни инж. Володя Вълов за обстановката на „Петрохан”.

На прохода „Шипка” все още няма сняг.

„Имаме готовност да продължим обработката на пътищата, ако условията се влошат. Има значително завишаване на трафика, но към този момент няма проблеми. Вчера направихме необходимите обработки на настилките и не допуснахме заледяването им”, обясни инж. Деян Георгиев.