Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Кайли Дженър ще продаде мажоритарен дял от бизнеса си на козметичната компания „Coty Inc.“.

Фирмата ще придобие 51% собственост на „Kylie Cosmetics“ и „Kylie Skin“ в сделка за 600 милиона долара, която се очаква да приключи през лятото на 2020-а. „Coty“ и Кайли съвместно ще определят и ръководят стратегическата посока на партньорството, като се съсредоточат върху глобалното разширяване и навлизането в нови категории за красота.

Дженър и нейният екип ще продължат да са начело на всички творчески усилия по отношение на продуктови и комуникационни инициативи. От компанията ще имат отговорността за развитието на бизнеса и тя ще бъде лицензираният разпространител на продуктите.

„Удоволствие е да посрещнем Кайли в нашата организация и в семейството ни. Партньорството ни е вълнуващ етап от нашето развитие и ще позволи на брандовете на Кайли да достигнат пълния си потенциял“, заяви главният изпълнителен директор на „Coty“ Пиер Лобие.

„Развълнувана съм за нашето партньорство. То ще позвли на мен и моя екип да се съсредоточим върху създаването и развитието на всеки продукт, докато брандът се разраства в световна козметична империя“, коментира Дженър.