Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Президентът на САЩ Джо Байдън няма право да дава оценки за действията на руския държавен глава Владимир Путин. Това коментира лидерът на Чечения Рамзан Кадиров, пише ТАСС, цитирана от Би Ти Ви. 

„Джо Байдън, опитвайки се да влезе в ролята на благороден каубой, реши да даде оценка на президента на Русия Владимир Путин, като го нарече „военнопрестъпник“. Това е същият човек, който през живота си е извършил толкова злини против човечеството, че практически всяко негово деяние, от който и да било отделен ден е достатъчно, за да бъде изправен той пред най-строг съд“, написа днес Кадиров в Телеграм.

Чеченският лидер припомни по-специално, че Белград е бил бомбардиран именно по инициатива на Байдън, и че днешният президент на САЩ е подкрепял американското нахлуване в Ирак.

„Няма по-върл военен и икономически престъпник към днешна дата сред действащите държавни лидери от Джо Байдън. Типичен образец на авторитарен самоуправник и властолюбив деспот“, заяви Кадиров.

В коментар за изявленията на Байдън говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че те „фактически вече са лични обиди по адрес на президента Путин“. Но Кремъл ще се въздържи да прави „някакви резки оценки“ с оглед на избухливостта, лесното уморяване и разсеяността на американския лидер, които го карат да прави агресивни изявления, добави прессекретарят на Путин.