Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Изпълнителната власт отхвърли упреците на президента за бюджета и за справянето с корона-кризата.

„Не приемаме нито една от критиките на президента. Не видяхме нито една конкуренция на нашите предложения“, заяви в парламента социалният министър Деница Сачева. Този бюджет е насочен изключително към хората, обяви още министърът.

Деница Сачева напомни, че става въпрос за човек, който 4 г. от началото на мандата си не е произвел „нито един хартиен документ“ и никаква стратегия.

Сачева уточни, че всички подпомогнати заради частичния локдаун от днес ще получат парите си за празниците и постави краен срок 12 декември за онези, които не работят от 28 октомври. По-рано Радев обвини властта, че гражданите, които сега няма да могат да работят заради новите мерки, няма да получат помощите си до Коледа.

С анонс за 170 млн. нова мярка за подпомагане на бизнеса пък отвърна на критиките на държавния глава вицепремиерът Томислав Дончев. Той не разкри повече подробности и ги обеща за идната седмица. „Повече детайли ще имаме в понеделник. Нека всички предприемачи и собственици да знаят, че за периода, когато бизнесът им е затворен, те ще могат да разчитат на още помощ“, добави Дончев.

Думите на Радев, че Бюджет 2021 бил в духа „след мен и потоп“ звучат цветно, призна Томислав Дончев, и добави: „Само че не се потвърждава от данните на нито една международна институция“.

„Да критикуваш, е изкуство“. Кого обслужва президентът Радев с апокалиптичните сценарии, които чертае? Това е скверна технология за трупане на политически дивиденти“, коментира заместникът на Борисов.

„И двата щама на вируса са опасни – и шипченският, и софийският“, намекна още по адрес на Румен Радев вицепремиерът.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК