Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Не е толкова важно откъде в страната е влязъл един от братята Галеви – Ангел Христов. Ако 1000 мигранти могат да преминат границата за един ден, защо един човек с такива възможности да не може да премине границата? Това коментира в ефира на БТВ разследващият журналист Йово Николов.

„Имам сериозни подозрения, че този човек не е преминавал често границата, въпреки, че е бил издирван, естествено без знанието на държавата, но това е една от емблематичните фигури за страната“, призна той.

„Аз ги помня още 94 година. 97-98 година Ангел Галев стана част от организираната престъпност, а Ангел Христов беше служител на регионалното звено за организираната престъпност и бяха уволнени след като станаха известни като бандата на офицерите. Впоследствие 2008 година те владееха град Дупница и то с помощта на партиите. И не смятам, че с тяхното изчезване от града тяхното влияние стана по-малко. Така че подозренията ми, че те са присъствали в града през тезци периоди, в които са била издирвани, са напълно реални“, коментира той.

„Няма как това да е ставало със знанието на държавата, но със знанието на определени фигури от държавата. От изнесените стенограми става ясно, че през целия период на прехода тези фигури са били доста влиятелни с възможности, така че влизането и излизането от България е най-малкия проблем“, коментира журналистът.

„За мен е странно, че близките поискаха толкова бързо Ангел Христов да бъде погребан, разбира се и реакцията на държавата беше бърза заради скандала, който с е вдигна, защото този човек е издирван от Интерпол. Една от причините според мен, един индикаторите, че той е бил у нас продължително време е бързината, с която той е погребан. В смисъл, че приказката, че той се е прибрал у нас, прегърнал е жена си, развълнувал се е и е починал, е някак си доста елементарна. Тук вероятно е управлявал бизнеса си. Те бяха обвинени в пране на 35 млн. лева“, посочи Николов.

БОП, когато иска да прикрие някого, го прави свой сътрудник. В много случаи може и това да е станало с братята Галеви, коментира той. И допълни, че в момента най-вероятно има разместване на пластовете.

Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.