Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Италианският министър на здравеопазването Роберто Сперанца заяви, че до средата на тази година 70% от световното население трябва да е ваксинирано, за да се предотврати появата на нови варианти на коронавируса.

„Най-важното предизвикателство е да достигнем до 70 процента ваксинирано световно население до средата на тази година, за да предотвратим появата на нови варианти на вируса. Ние все повече осъзнаваме, че само заедно ще излезем от тази криза”, заяви италианският здравен министър, цитиран от SIR (Servizio Informazione Religiosa).

Италия е една от държавите в Европа с най-висок процент на напълно ваксинирано население – 79%. От началото на коронавирусната пандемия в страната са поставени 133 милиона дози от ваксините срещу коронавируса. В страните от Западна Европа процентът на ваксинирани е висок, но не така стоят нещата в държавите от Източна Европа, включително България.

By Дамян Иванов

Завършил през 2016г. и започнал работа като редактор в местна медия до 2019г. Започнал работа като Главен редактор в Novinarnik.BG през 2019г. За повече информация и контакт - [email protected] За нас / ABOUT US за Novinarnik.bg може да откриете - ТУК