Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Все повече подробности за живота на младата двойка, която беше убита от 18-годишен шофьор на пешеходна пътека в столицата, излизат наяве. И двамата били доброволци и участвали в пешеходни туристически турове, които показват красотата на София. Явор бил фотограф, а Ани – екскурзовод. Това са последните им снимки, които двамата влюбени са публикували във Фейсбук:

Явор и Ани са били част от група, организираща пешеходни разходки в столицата, които запознават любознателните с архитектурата и историята на София. В групата “По стъпките” във Фейсбук беше разпространено следния текст, посветен на загиналите младежи:

“С огромна тъга съобщаваме, че слънчевият ни фотограф Явор и приятелката му Ани вече не са сред нас. Те са пометени в неделя срещу понеделник малко след полунощ от 18-годишен шофьор на бул. Сливница, пресичайки на пешеходна пътека по пътя към дома.

Жестоката съдба на двамата младежи – здравомислещи, ведри и влюбени, е поредният негативен пример за войната по пътищата у нас, която взе още две жертви.

Ани – това лъчезарно и скромно момиче, посещаваше обиколките ни от момента, когато се събраха с Явор. Те преминаха през изпитанието, наречено „връзка от разстояние“, за да може да се наслаждават на времето си заедно под един покрив.

До тази проклета нощ, в която вероятно хванати за ръка са поели последната си глътка въздух.

Каквото и да кажем, ще е недостатъчно. Колкото и разширено да опишем спомените заедно, няма да е по-широко от усмивката на Явката.

Скъпи деца, не заслужавате и няма да бъдете забравени!

В един септемврийски ден Явор дойде като гост на наша обиколка, посветена на братя Прошек. След края ѝ сам предложи да снима за По стъпките. Каза, че му харесало как протичат нашите разходки и у нас виждал същия ентусиазъм, който имал и той. Тази самопокана се оказа най-доброто нещо, случвало се на организацията ни и, естествено, бе приета мигновено.

„Само любител съм, да знаете! Ама за тия пари толкова…“ – твърдеше с нескрита и неоправдана самоирония. Фотографиите на Явор достатъчно ясно показват що за талант бе той. Самоук талант!

С обектива си той запечата стотици столични въздишки, усмивки и замислени погледи. Обожаваше да снима не само събитията ни, но и заобикалящата ги среда – фасадите на сградите, пред които се спираме, или пък котките по тротоарите.

Надписът на една от снимките му гласи, че „Ключът е любовта“ и вярваме, че именно тя ще крепи Явор и Ани на небето.

Поднасяме искрените си съболезнования на семействата им.

Надяваме се младежите да бъдат запомнени с тяхната чистота и непринуденост, с това колко човечни и ведри бяха. Споделяме няколко снимки, дело на Явката, с които да си спомним за таланта му и моментите, прекарани заедно.

Когато имаме информация, ще споделим кога и къде може да изпратим тези две блещукащи звезди в последния им път.”

Източник: Нова Варна

Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.