Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Както виждаме по площадите, мафията вече си няма държава. Гласът на гражданите стана твърде силен, за да може който и да е да го заглушава. Това заяви пред БНР депутатът от „Продължаваме промяната“ (ПП) Искрен Митев. 

,,Имам информация, че депутати от ДПС ще пътуват до Брюксел и може да не се съберат 121 депутати, за да мине вотът на недоверие. За тях по-изгодно е да продължат да ни изнудват“, каза той и подчерта, че „правителството на ПП и коалицията може да не успее този път, но всеки следващ път, докато успее, чуваме, че сме заедно с хората“.

Най-голямата ни грешка е най-големият ни плюс – това е, че ние отказваме да преговаряме с хора и организации, които в годините са склонявали властта да преговаря с тях, допълни Митев.

Според него в момента ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ се опитват да склонят Кирил Петков и ПП да започнат да преговарят с тях.

Искрен Митев обаче бе категоричен, че ПП няма да прекрачи границата и да започне да се договаря с тези три политически формации.

Най-голямото национално предателство е да опитваш да дестабилизираш държавата в този момент, виждаме какво става по света. Предателството го извършват не лидерите на тези партии, а хората, които решават да гласуват за оставката на това правителство и хвърлянето на България в една ситуация, когато нито едно решение няма да може да се вземе, посочи народният представител.

Депутатът от ПП определи вотът на недоверие като несъстоятелен.

Случва се нещо в опозицията, събудили са се хора там и са казали, че това безсмислено зло, което правят, не е нужно. Събарянето на кворума днес беше безсмислено, както беше и свалянето на Никола Минчев от председателския пост, сподели още Митев.