Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Ирландската полиция започна масови проверки срещу компании, осъществяващи превози в северната част на страната, като основната цел са „български маршрути за контрабанда“, за които се смята, че се използват от престъпници за нелегален внос в страната, писа местното „Джърнъл“, цитирано от БНР.

Бюрото за незаконно придобито имущество е осъществило обиски в района на Монахан (северната част на Ирландия) и е конфискувало голям брой превозни средства и документация, след които и регистриран в България тежкотоварен камион. Около 20 банкови сметки с над 200 000 евро са запорирани, конфискувани са пари в брой, електронни устройства, и др.

Проверките не били свързани с разследването на трагедията с българския камион, в който бяха открити телата на 39 виетнамци на паркинг в Есекс. Ирландските власти обаче получили значителна информация за предполагаеми незаконни контрабандни операции, извършвани преди около две седмици по границата със Северна Ирландия. Източници на „Джърнъл“ твърдят, че имало данни за незаконна търговия от регистрирани в България превозни средства на ирландския пазар.

By Дамян Иванов

Главен редактор – Дамян Иванов

Роден през 1998г. От град Варна. Започнал работа като редактор в местна медия от 2016 до 2019г. От 2019-та година работи като главен редактор в Novinarnik.BG

Контакти – Имейл: [email protected] Телефон: +359883494509 За нас / ABOUT US