Не бъдете безразлични! Споделете новината:

През изминалата седмица са извършени 514 инспекции от служители, осъществяващи държавен здравен контрол, 34 проверки в обекти във връзка с чл. 54 и 225 броя по чл. 56 и 56а от Закона за здравето, съобщават от РЗИ-Варна.

Издадени са 8 предписания на обекти с обществено предназначение за предприемане на хигиенни и противоепидемични мерки.

През отчетния период в отдел „Държавен здравен контрол“ са постъпили 2 жалби и 3 сигнала, по които е започната процедура по проверка и отговор. Обработени са 2 жалби и 3 сигнала от предходната седмица, като 1 жалбa и 1 сигнал са неоснователни, а 2 сигнала са препратени до друга институция за предприемане на мерки по компетентност. Извършени са 14 проверки в кухненски блокове на детски заведения по Наредба № 2 за здравословно хранене на деца от 0 до 3 год., Наредба №6 за здравословно хранене на деца от 3 до 7 год. възраст и в бюфети на учебни заведения по Наредба №37 за здравословно хранене на учениците. Проверени са 4 учебни разписания. Не са констатирани нарушения.

За още ни последвайте в Гугъл Новини, като кликнете върху този текст! Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.