Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск ще направи дарение за засаждането на един милион дървета, съобщава Bloomberg.

Мъск, окуражен от негови последователи, ще дари 1 млн. долара на инициативата за опазване на околната среда Team Trees.

Кампанията Team Trees, която има за цел да засъди 20 милиона дървета до 2022 г., е създадена от американския създател на съдържание в YouTube Джими Доналдсън. Доналдсън, познат като „MrBeast“ в платформата за видео споделяне, собственост на Аlphabet, обеща, че за всеки дарен долар ще бъде засадено по едно дърво.

Управляван от Доналдсън и подкрепян от много други YouTube звезди, Team Treеs е най-новият тренд сред младите, които взимат опазването на околната среда в свои ръце. Техни съюзници са технологични милиардери като Мъск и създателят на Twitter Джак Дорси.

Доналдсън си партнира с нестопанската организация Arbor Day Foundation по проекта за залесяване. Засаждането на дърветата ще започне през януари 2020 г. като се очаква всички дървета да бъдат засадени не по късно от декември 2022 г., според уебсайта на кампанията.

Колективната цел е да засадят дървета на всички места, където е необходимо, с изключение на Антрактида.

След началото си на 25 октомври, кампанията в социалните медии получи дарения за засаждането на почти 8 млн. дървета. Видеото на Доналдсън, с което обявява кампанията, е гледано 27 млн. пъти.