Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Космическата компания SpaceX на Илон Мъск стартира нова страница, за да популяризира предстоящата си услуга „Starlink Direct to Cell“, която планира да предложи сателитна свързаност на „вече произведени LTE смартфони“.

Според уебсайта през 2024 година услугата ще бъде пусната, но ограничена само до текстови съобщения, а през 2025-а ще бъдат добавени гласови функции, както и поддръжка за съществуващи мобилни устройства.

„Direct to Cell работи с настоящите LTE-съвместими смартфони, където и да сте на открито. Не са необходими хардуерни промени, фърмуер или специални приложения, като същевременно се осигурява безпроблемен достъп до текст, глас и данни“, казва SpaceX на уебсайта си.

Услугата, обявена миналата година в партньорство с американския оператор T-Mobile, се оценява като сравнително бавна според стандартите на Земята, като скоростите се очаква да варират от 2 до 4 Mbps, но ще има предимството на широко покритие.

За още ни последвайте в Гугъл Новини, като кликнете върху този текст! Рекламирайте в Novinarnik.BG

Изтеглете си нашето мобилно приложение за бърз достъп до най-актуалните и интересни новини. Приложението може да бъде инсталирано на Android и IOS.