Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Доброволци се включиха в издирването на 17-годишната ученичка от Дупница. Ивана Георгиева учи в Техникума по хранително-вкусова промишленост и технологии в града, съобщава GlasNews.bg.

Припомняме, че жандармерия и цялото ръководство на МВР от София пристигнаха в Дупница, заради издирването на изчезналото 17-г. момиче. Дупничанката Ивана Георгиева е в неизвестност от петък. Новината обяви извънредно кметът Първан Дангов.

За последно момичето е видяно от класната си, на която оставила мобилния си телефон и слушалките в четвъртък преди края на часовете. Оттогава следите ѝ се губят.

Към момента тече издирвателна акция организирана от полицията и управата на града. Между 60 и 80 доброволци я издирват, включотелно и екипи от планинската спасителна служба в града, както и техни колеги от цяла югозападна България.

По последни данни от следователите в РУ Дупница, момичето е било по потник и виждано многократно на камери в района на Лидл. Предполага се, че е в гората над квартал Байкал.

Представителите на планинската спасителна служба са тежко оборудвани (раници, фенери, радиостанции).

“Няма да спрем, докато не обходим целият район или не открием момичето,” заяви местен доброволец от планинската спасителна служба.

„Обиколихме кварталът, където живее и доста улици в периметър. Срещнахме много младежи, наистина много, които познаваме – всички са излезли да я търсят! В града всички младежи са организирани в търсене! Късмет, дано се намери!,“ пишат хора в социалната мрежа.