Не бъдете безразлични! Споделете новината:

Руската водка беше изтеглена от продажба в много британски магазини в отговор на войната в Украйна, предаде Франс прес, съобщи БТА.

„В отговор на извършваната инвазия на руските сили в Украйна и в знак на солидарност с украинския народ, решихме да изтеглим от продажба водката руско производство“, съобщи веригата супермаркети „Ко-оп“ (Co-op) в комюнике. Марката „Рашън стандард“ (Russian Standard), която се продава като руско производство, ще бъде изтеглена от продажба незабавно, а на нейно място ще бъде доставена в магазините полска алтернатива, уточнява веригата. Вчера е отправен призив за дарения в нейните магазини, за да се изпрати помощ на украинските бежанци.

Супермаркетите „Морисън“ (Morrisons) от своя страна решиха да спрат да поръчват марки водка, произведени в Русия от руски компании, и ще спре онлайн продажбите им, но ще продължи да продава до изчерпване вече наличните количества. „Маркс енд Спенсър“ (Marks and Spencer) обяви вчера, че е спряла да изпраща доставки за Русия чрез турския си франчайз, като изтъкна, че прави всичко възможно в подкрепа на украинския народ и в отговор на разрастващата се бежанска криза. Мерките на британските супермаркети последваха изтеглянето на руска водка от магазини във Финландия и Швеция, както и решението на някои германски супермаркети да забранят всякакви стоки, внесени от Русия.